Menu Sluiten

Nieuws

1-12-2023
Onze boederijautomaat is geopend!

Vanaf nu kunt u iedere dag van 9 – 21 verse eieren en uw kippenvoer komen halen uit onze automaat. Het is alleen mogelijk om per pin te betalen.


18-9-2022
Beste kippenliefhebbers,

Kijken jullie ook naar het programma ‘Onze Boerderij: en nu zelf’ van Yvon Jaspers?
Het wordt uitgezonden op zaterdagavond 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO1.
Degenen die zaterdag 17 september jl. hebben gekeken, hebben misschien wel gezien dat de broedeieren geleverd zijn door ons, Broederij Rombouts.

Nu blijven kijken voor het resultaat!

Gert-Jan en Monique

———————————————————————————————————————————–

Juni 2022
Wij zijn gesloten van 23 juli tot en met 7 augustus in verband met vakantie. Wij zijn per mail en telefonisch niet bereikbaar in die periode.

Juni 2021
Onze vakantie staat ook weer gepland. Wij zijn gesloten van 24 juli tot en met 7 augustus. Telefonisch en per mail zijn we dan ook niet bereikbaar.
In de week na onze vakantie zullen wij ons kindje mogen verwelkomen. Hierdoor zullen we minder goed bereikbaar zijn en zal er niet even snel op de e-mail gereageerd worden.

Update vogelgriep:

Sinds november vorig jaar geldt er al een afschermplicht voor hobbypluimvee en een ophokplicht voor commercieel pluimvee. De laatste besmetting dateert van 11 juni jl. Die deed zich voor bij een dierenweide in Vleuten. De deskundigengroep dierziekten schat de kans op een nieuw geval van vogelgriep nog altijd al hoog in – vooral in het noorden van het land – vanwege de aanwezigheid van virus bij wilde vogels. Gezien de recente gevallen is het virus kennelijk ook in andere delen van het land nog aanwezig.

Demissionair minister Schouten liet eind mei in een brief aan de Tweede Kamer weten: ”De meeste trekvogels zijn inmiddels uit Nederland vertrokken. Daartegenover staat dat er de komende tijd aanwas van jonge vogels is. Deze jonge vogels zijn niet eerder met vogelgriepvirussen in aanraking gekomen en daardoor gevoelig voor besmettingen. Het is onduidelijke welke invloed dit de komende tijd heeft op de mate waarop het virus in wilde vogels blijft circuleren.”

Mei 2021
De afgelopen tijd is de website in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 14 mei is ook onze webwinkel online! Om te beginnen kunnen broedeieren van diverse rassen worden besteld.
Het is de bedoeling dat de webwinkel wordt uitgebreid met bijvoorbeeld voer en toebehoren voor het houden van kippen.

Juni 2020
Sinds afgelopen december ben ik gaan samenwonen op de boerderij met mijn vriendin en kinderen.  Hierdoor ben ik erg druk met klussen en verbouwen.
De corona tijd heeft ook heel veel drukte opgeleverd. De vraag naar kippen is enorm en we zijn hard bezig met het uitbreiden van onze capaciteit en investeren in het dierwelzijn. Achter de schermen zijn we bezig met een mooi uniek plan, om onze klanten nóg beter te kunnen helpen. Hierover volgt later meer.
Van 11 tot en met 25 juli hebben we vakantie en zijn we gesloten (we zijn ook niet bereikbaar telefonisch of per mail). Maandag 27 juli om 18.30 uur staan we weer voor u klaar.

Mei 2019
Inmiddels is de hele website in een nieuw jasje gestoken. Er moeten nog foto’s op komen van de diverse rassen. Dus klaar is hij nog niet helemaal.

Mei 2017
Nog steeds weinig / geen tijd om de website bij te houden.
Toch even een klein berichtje om te laten zien dat ik nog wel actief ben voor de mensen die mij nog niet kennen. De vaste klanten die regelmatig voer halen bv weten hoe druk ik ben en hoe het met de fok gaat.
Heb de kuiken verblijven aangepast om makkelijker sneller en schoner te kunnen werken, dit blijkt nu al erg goed te werken. Verder nog wat dingen verbeterd enzo. Het Fokken gaat erg goed, en mede door alle positieve klanten blijft het kei leuk om te doen.

Werk bij een andere baas, meer uren is erg druk dus ook overuren. vandaar dat bellen vanaf nu na 18.15 kan
ben dus soms moeilijker te bereiken en soms wat trager met reageren op mails of app. Graag hiervoor Uw begrip, Hoort U niks vraag er nog eens om aub.
Mvg Gert-Jan

Feb 2017
Gaat goed met de kippen. wel veel onzekerheid en angst vanwege de vogelgriep die in de lucht hangt.
Wel druk met de kippen verzorgen en verbeteren.
Ook een andere baan, met ander werktijden, dus dat is passen en meten en moet nog op zijn plek vallen.

Maart 2016
Weinig/geen tijd voor de website.
Het fokken gaat erg goed en er is alweer veel geboren en te koop. Kleine wijziging/aanvulling bij mijn foktomen, 1 toom Brahma is weg op die plek heb ik nu Twenste hoen goudpatrijs en ook Twenste hoen zilverpatrijs.
Er zijn enkele grote opfok rennen bijgemaakt deze winter.
En ook uitbreiding gedaan met kwartel verblijven. om meer te kunnen doen voor het goede doel Quails for Africa.
Maar het aller belangrijkste: Heb nog steeds erg veel plezier in het verzorgen en de fok van de kippen!

September 2015
Geen groot nieuws, alles gaat zo zijn gangetje.
Weinig tijd voor de site, maar zit uiteraard niet stil. Het fokken gaat erg goed en alles gaat loopt mooi. Druk met verzorgen van de dieren en tussendoor uitbreiden/verbeteren.
Heb veel kuikens gebroed en ook veel voor ander hun eieren uitgebroed on mijn prof machine.
Zoekt u iets of wil u iets weten kan u altijd mailen of na 17.00 bellen.

Maart 2015
Weer heel even tijd gemaakt om de site beetje bij te werken. (handig zo’n telefoon als je niet kan slapen)
Inmiddels is het fokken weer goed op gang. Na even paar schommelingen in bevruchting, en dus wat hanen wisselen en veel testen voor verkoop. maar nu kan ik van vrijwel alle foktomen goed bevruchte eieren verkopen. (alleen na goede resultaten bij eigen tests wordt er verkocht)
Ook de kwartel beginnen met leggen. de hoofdzaak is de eierproductie voor www.QualsforAfrica.com . daarnaast ga ik ook broedeitjes produceren.
Er zijn dus volop broedeieren kuikens en jonge kippen te koop.
Op Marktplaats adverteren komt er niet van en is niet nodig, door een grote tevreden groeiende klantenkring door mond tot mond reclame.
Nu blijkt mijn best doen en alleen goede kwaliteit verkopen zeer nuttig.

Jan 2015
Zo het is nu 18 januari. weer aan zachte winter dus hoop dat we weer vroeg kunnen starten. Alleen helaas de laatste zaterdag van December dik 15cm sneeuw gevallen waardoor alle kippen bijna een week lang in het donker gezeten hebben. Alles wat al beetje begon te leggen is helaas gestopt en begin nu pas weer beetje door te leggen.
Hoop dat het weer een mooi fokseizoen word en ik weer veel mooie kippen kan grootbrengen.
Ook een nieuwtje:
Samen met mijn vriendin zijn we het fokken van Japanse kwartels aan het opstarten. Dit doen we om een goed doel te helpen. We broeden en fokken kwartels voor ze gaan kwarteleitjes voor ze produceren.
Dit is de website van de stichting die we gaan helpen:
www.quailsforafrica.com

En daarnaast zelf ook fokken van kwartels. We hopen dat dit lukt, mijn vriendin vind kwartels erg leuk (ze heeft er thuis al).
Inmiddels hebben wij met goed uitbroeden en opfokken van kuikens al veel ervaring. Kippen en kwartels broeden en opfokken is ver het zelfde, dus moet goed komen.
Straks dus ook kwartel broedeieren en kuikens te koop.

Dec2014
Alles loopt lekker, ent folkseizoen is goed gegaan.
Tot er vogelgriep was in Nederland en alles stil viel helaas, ophokplicht, vervoersverbod (veel bestellingen weren afgezegd) en daarna durfde niemand iets te kopen tot en met nu eind dec, omdat ze willen afwachten hoe het afloopt voor ze nieuwe kippen nemen.
Hier is niks aan te doen en ook begrijpelijk. Hoop dat het snel helemaal over is, zodat we allemaal weer met gerust hart kunnen genieten van rondscharrelende kippen in de tuin/op het erf.

Aug 2014
De kippen doen het goed, de bevruchting is er goed, er zijn veel kuikens en de jonge groeien goed op.
Iedereen is tevreden, ze komen terug en sturen kennissen naar mij en ik krijg veel complimente dat alles zo netjes is en zeer goede kwaliteit en service lever. Dit is een goede extra motivatie zo door te gaan met mijn mijn best doen 7 dagen per week tot s’avonds laat naast mijn werk bij de baas.

Apr 2014
Het zachte/goede weer helpt goed mee dit jaar!
Het fokken gaat goed. Er zijn al volop kuikentjes die ook goed groeien. Dus volop broedeieren, kuikens ,jonge kippen en benodigdheden te koop.
Er is veel werk aan maar het is echt mijn hobby/passie dus dan gaat het makkelijker. Heb wel weinig tijd om de site uitgebreid bij te werken. (en ben liever de kippen aan het verzorgen)

Feb 2014.
Druk druk ben wat meer van vrij van mijn werk geweest in januari. Heb het opfokhok voor de kuiken helemaal schoon gemaakt, alle hokken kasten enz 2x ontsmet, en de muren opnieuw gewit. Het was veel werk maar nu is alles gereed voor de fok van 2014!.
Ook de foktoomhokken en opfokrennen een grote schoonmaakbeurt gegeven en grond verwijderd en nieuwe schone grond erin. Zo is de moestuin bemest en schone grond in de rennen.
En toch zijn er nog meer hokken bijgebouwd.

Jan 2014.
Alles gaat goed met de kippen. De meeste foktomen zijn al compleet. Het zachte weer is wel goed voor de kippen en meerdere leggen al.

Augustus 2013
Alles loopt goed verkoop gaat goed en het fokken ook. Heb ik middels grote groepen jonge lopen van rassen die ik nog niet heb. Hier uit ga ik nieuwe foktomen selecteren. De overige hennen en haantjes gaan te koop. Ook ben ik aan het rondreizen voor fokhaantjes voor komen seizoen alvast. Er komen Lakenvelder,Vorwerk, Marans, Leghorn en Deense landhoen bij. De Deense landhoen is een zeer zeldzaam ras wat ik erbij neem om in stand te houden omdat het zo zeldzaam is. Dit is een site over dit ras: http://www.danskelandhoens.dk/danske_landhoens_store.htm Omdat ik het mooi en leuk vind probeer is veel verschillende rassen te houden en nu ook de zeldzame rassen.
Vanaf vandaag heb ik een nieuw nummer zodat ik beter bereikbaar ben Het Nummer is 06-41540497

Juli 2013
Kreeg net het advies van een oude bekende om de site werken bij te werken. Dit klopt helemaal maar schiet er door werken bij de baas en s’avond veel werk bij de kippen er vaak bij in. Na dit advies en toch een vrije dag doe ik het gelijk.Ben nu net terug van mijn enigste vakantie (lang weekend) de rest van het jaar ben ik altijd thuis bij de kippen. Verdere vakantie zit er nou eenmaal niet in als je zo groot en serieus fokt maar vind ik geen probleem.Mijn ouders die hier ook wonen hebben de kippen verzorgd en is prima gegaan. Die helpen het hele jaar dus weten precies hoe alles loopt.Toch blij dat ik weer thuis ben en bij de kippen kan hobbyen. En vanaf morgen gewoon weer heel de week werken bij de baas.

Juni 2013
Het Gaat goed met de kippen ze zijn gezond en presteren erg goed, ze worden goed verzorgt en hoop dus dat het zo goed blijft gaan. Er is veel vraag en veel tevreden klanten komen terug en brengen kennissen mee waardoor er dus steeds meer vraag komt. En krijg vaak te horen dat nergens zoveel keus in en zulke goede kwaliteit verkocht word. Als ze hier krijg ik vak complimenten dat ik met zoveel passie fok en over de kippen kan uitleggen.Deze complimenten motiveren erg om zo bezig te blijven. Bedankt iedereen!

April 2013
Na een lange tijd weer tijd om de site een beetje bij te werken, Maar alle tijd zit in de kippen en die zijn perfect verzorgt en doen het erg goed.Ze leggen erg goed en er zijn dus volop broedeieren te koop en ook mooie jonge kuikens.

December 2012
Heb mijn voet gebroken en zit in het gips en mag er niet op lopen dus heb nu eindelijk weer tijd om aan de site te werken.Heb genoeg ander dingen te doen maar dit is helaas het enigste wat ik kan.De foktomen hebben het hele goed gedaan dit jaar. Nu leggen ze minder of niet slecht enkele rassen leggen door. Ik ben al bezig met de foktomen verjongen en heb enkele nieuwe foktomen van ander rassen geselecteerd dit allemaal al voor 2013. Er zijn nu nog fokhennen uit mijn foktomen van 2012 te koop.Ook weer kuikens zodat u in het voorjaar leggende hennen hebt. En verder jonge hennen en haantjes. Broedeieren ook nog maar minder.

Juli 2012
Het gaat gelukkig allemaal erg goed, de bevruchting is erg hoog en daar krijg ik veel positieve reacties op. De wei loopt vol kippen en het gras blijf netjes, de kippen maken alleen kuilen in het speciaal aangelegde zandstuk de rest van de wei houden se netjes. Alle fruitbomen zijn goed gaan groeien.

April 2012
Het binnehok van de wei is ook af en de eerst groep kippen zit er al in. Het zij oude hennen uit mijn foktomen die hier hun oude dag kunne slijten in de grote wei. Binnenkort komen er nog jonge Australorps bij voor de leg, zodat ik lekkere verse eitjes heb van kippen die heel de dag buiten rondscharrelen en veel ruime hebben. En dat proef je!

Februari 2012
De hoogstam fruitbomen heb ik afgelopen zondag gehaald en geplant. Die kunnen dus groeien. Het nachthok is nog niet helemaal af, zodra het af is kunnen de kippen in de wei. De foktomen zijn nog niet allemaal goed aan de leg, maar de meeste wel en de bevruchting is zeer goed >90% dus daar ben ik erg blij mee. Ook heb ik nu regelmatig kuikens te koop van eigen tomen.

Januari 2012
Vanaf nu ook weer kuikens te koop van verschillende rassen. allemaal kuikens uit eigen foktomen die ook te zien zijn uiteraard!

Januari 2012
Samen met mijn ouders hebben we een hekwerk rond 1 van onze paardenweien geplaatst. In deze wei, van ruim 2000m2, komt de uitloopweide voor de kippen die ik houd voor de consumptie-eieren en de jonge dieren in de opfok. Er komen hoogstamfruitbomen in te staan zodat het een boomgaard word zoals er vroeger bij de boerderij was.

December 2011
De eerste kuikens van mijn eigen tomen zijn uitgekomen deze heb ik uitgebroed om de bevruchting te testen.Nu de bevruchting bekend is kunnen de broedeieren verkocht worden waar de bevruchting goed van is.

November 2011
Alle kippen zijn weer netjes geënt!.-Er lopen al groepjes kippen in 3 van de nieuwe hokken.

Oktober2011
Druk bezig met de nieuwe hokken het schiet niet erg op omdat ik niet veel tijd heb en het zo vroeg donker is maar er zit vooruitgang in. Na lang afwegen en vergelijken een automatische drink systeem aangeschaft voor alle nieuwe hokken.
Gras is gelegd in de nieuwe hokken in de kas, nu hopen dat het werkt….

Augustus2011
Met gelukt heb ik 2 mooi jonge witte zijdehoen fok haantjes kunnen kopen. En ik heb al een groep kuikens lopen van goede ouderdieren uit een ander bloedlijn dus hoogstwaarschijnlijk komend seizoen de witte zijdehoenders erbij als foktoom.
Deze week met de trekker een volle kar tarwe gekocht rechtstreeks bij de boer van het land. Dit ligt nu te drogen in de schuur en gaat dan in mijn zelfgemaakte silo in de schuur zodat ik er een jaar lang een beetje van kan bijvoeren.

Juli 2011
Er lopen nu kuikens die inmiddels al goed groeien van de Chaamse hoen, zijdehoenders, en New-Hampshire. Het gaat dus al redelijk met de nieuwe rassen die ik erbij wil hebben volgend seizoen. Ik heb het druk op het werk en met buiten werk dus het schiet nog niet echt op met de hokken in de kas.

Juni 2011
Ik ben al een tijdje bezig met de hokken ik de kas uit te breiden en op te knappen, alleen de laatste tijd ben ik erg druk met ander werk buiten dus het gaat maar beetje bij beetje. Het is de bedoeling dat ik begin volgend jaar klaar ben zodra alle tomen bij elkaar moeten. Als het lukt heb ik begin 2012 meerder rassen erbij om zo nog meer verschillende mooie kippen erbij te hebben.
Waarschijnlijk heb ik dan: Chaamse hoen goud en zilverpel, Brahma zwart, New-Hampshire en Zijdehoenders erbij.
Eind augustus heb ik een week vakantie en dan ga ik samen met mijn vriendin het dak van de buiten rennen vervangen en als er tijd over is ook veel aan de hokken in de kas doen. In een hele dag doe je veel meer dan alleen de avondjes na mijn werk die ik normaal heb en met zijn 2e gaat alles ook 3x zo snel.

Mei 2011
De sla en andijvie die ik zelf zaai en opkweek voor de kippen doen het zeer goed! De moestuin in de kas en buiten staan bomvol met verschillende zetten achter elkaar zodat ik steeds verse grote kroppen heb.
Op dit moment krijgen alle hokken om de dag een krop sla, deze hang ik op aan een haak zodat ze er net wel/niet bij kunnen zodat ze er naar moeten springen en dit is goed voor hun beweging en afleiding.

Maart 2011
Toen ik op 13 maart 2010 het ooievaarsnest heb geplaatst had ik afgesproken jullie op de hoogte te houden.
Vandaag 5 maart is het nest nog niet bewoond, maar gisteren om 12.30 is het nest wel bezocht door een ooievaar. Vanuit vliegveld Seppe kwam een ooievaar aangevlogen gevolgd door 7 andere ooievaars.
De eerste keerde boven de wei waar het nest staat terug naar de andere. Samen vlogen ze richting het nest. De eerste ging op het nest staan.De rest vloog iets verder en bleven daar zweven op de thermiek. De 7 kwamen terug richting het nest. Die op het nest vloog naar hen toe. Ze vlogen samen weer iets verder en bleven weer zweven op de thermiek. Even later zijn ze in noordoostelijke richting verder gevlogen.
Deze waarneming staat ook op de site www.waarneming.nl

10 Januari 2011
Nu eindelijk de tijd genomen om mijn site bij te werken (ben meer buitenmens haha). Het aanbod is aangepast en de foktomenlijst is bijgewerkt.

26 Mei 2010
Broedeieren zijn zeer goed bevrucht dus alleen tevreden mensen ook over de kuikens gelukkig! Dan is het zeer leuk en motiverend om zo mijn best te doen voor kwaliteit.
Vandaag zelfs broedeieren verkocht aan iemand uit Noorwegen ze kwam naar Nederland op familie bezoek om hier broedeieren te kopen voor ander bloed en goede rasdieren, Austarlorp’s zijn daar moeilijk te vinden.

20 Maart 2010
Australorp kuikens uitgekomen en ooievaarsnest helemaal af! Vandaag zijn de eerste kuikens van mijn eigen Australorp foktoom uitgekomen. Van de 50 bevruchte eieren zijn er 49 uitgekomen. De kuikens allemaal zeer gezond. De uitkomst was nog beter als verwacht!
Ook is vandaag het ooievaarsnest overeind gezet! Het is nu alleen nog maar wachten op de eerste ooievaars die hier op het nest komen! Mocht U een ooievaar zien! Stuur hem dan onze kant op!

26 Februari 2010
De eerste kuikens van het jaar zijn uitgekomen. Ik heb nu gelijk de couveuse getest. De uitkomst was niet zo goed in de couveuse maar ook niet goed in de uitkomst machine waar ik al heel veel mee gebroed heb en waarmee normaal een uitkomst van boven de 90% gehaald wordt, deze machine is dus bewezen goed.
De slechte resultaten komen waarschijnlijk door de kwaliteit van de broedeieren. De bevruchting was ook maar 60%. Deze broedeieren had ik aangekocht omdat ik zelf nog geen goede broedeieren had.

16 Februari 2010
Kuikenhok zo goed als af.Om de kuikens zo goed mogelijk op te kunnen fokken heb ik hier een speciale ruimte voor ingericht. Hierin staan 2 kuiken-flats, dit zijn 2 hoge kasten met 3 etages waarin kuikens vanaf het uitkomen tot 2 weken oud verblijven.
Daarna worden de kuikens verplaatst naar een ruim vak op de grond in dezelfde ruimte, waar ze verder opgefokt worden. Zodra de kuikens vuurvrij zijn (geen extra warmte meer nodig hebben) gaan ze naar buiten in een kuikenren.

10 Februari 2010
Op 10 februari heb ik in het ziekenhuis een couveuse opgehaald, de couveuse was vanwege de leeftijd niet meer geschikt voor gebruik in het ziekenhuis, maar werkt nog perfect. Deze wil ik gaan gebruiken om de kuikens in uit te laten komen, ik ben erg benieuwd of dit gaat lukken.

3 Februari 2010
Op 3 februari zijn de eerste broedeieren van dit jaar in de broedmachine gelegd. Het gaat om 100 broedeieren van dubbel gezoomde Barnevelders.

error: De gegevens van deze website vallen onder ons copyright! Lees onze disclaimer voor meer informatie.