Menu Sluiten

Mijn Broedmachine

Toen ik net begon met kippen houden liet ik een broedse hen zelf haar eieren uitbroeden. Omdat het altijd maar afwachten was wanneer de een hen broeds werd en of zij goed haar best deed heb ik een kleine broedmachine gekocht. Dit was een hobby-broedmachine waar 24 eieren in konden. Met die machine heb ik heel wat eieren uitgebroed.

Maar omdat het broeden met deze broedmachine niet geheel naar mijn zin was en omdat ik meer eieren wilde uitbroeden heb ik in 2009 geïnvesteerd in een professionele broedmachine met kantelkering en een aparte uitkomstmachine. Nu heb ik geen problemen meer met eieren die niet of moeilijk uitkomen. Ik ben dus heel blij dat ik geïnvesteerd heb in deze machine.
Inmiddels heb ik er meerdere.

Hieronder de machine waarmee ik eieren uitbroed: een Top-Profi 180 en Top-Profi 360 en Top-Profi 720

Top-Profi 180
Top-Profi 360
Top-Profi 720

Informatie
De Top-Profi is een zeer hoogwaardige prof broedmachine. De broedmachine is standaard uitgerust met: temperatuurmeter, luchtvochtigheidsmeter en de keertijd en afkoeltijd kan digitaal worden weergegeven. Is geheel van kunststof, beschikt over kantelkering en heeft aluminium keerhorden. Ook beschikt deze broedmachine over: dubbelglas, volautomatische kering, waterreservoir en beluchtingsroszetten. Deze broedmachine is zeer hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Deze keertechniek is in tegenstelling tot het standaard keren zo gemaakt dat de eieren niet op z'n kant maar met de punt naar beneden staan op de keerhorden. Dit heeft als voordeel dat de luchtblaas in het ei zich altijd boven bevind. Uit de praktijk is gebleken dat de uitkomsten van eieren door deze kantelkering zeer zeker hoger ligt.
Het kantelkeermechanische is gemaakt van gegalvaniseerd staal, dit houdt in dat het stabiel en van een lange levensduur is.
Uitkomstmachine
Om de kuikens uit te laten komen gebruik ik een aparte machine.
Ik heb een prof uitkomstmachine Van Hemel. Helemaal automatisch met als beide broedmachines.

Thermo-De-Lux S-375 ukm
error: De gegevens van deze website vallen onder ons copyright! Lees onze disclaimer voor meer informatie.