Menu Sluiten

Brahma

Land van oorsprong is Indiƫ.

Uiterlijk van de Brahma.
Brahma’s beschikken over een stoere kop, flinke voet-bevedering en een fors imponerend lijf. Ondanks hun strenge uiterlijk zijn het heel gemoedelijk dieren die beslist niet agressief zijn.
Nadat Brahma’s vanuit de Indische provincie Brahmapoorta geĆ«xporteerd waren naar onder andere Europa en Amerika zijn ze aldaar sterk verbeterd in uiterlijk. Met name ook de voet-bevedering is er sindsdien beduidend mooier en voller op geworden. Het gewicht van de haan is circa 5000 gram en van de haan circa 4000 gram.
De ringmaat is voor de haan 32 mm. en voor de hen 27 mm.

Kleurslagen.
Columbia, Columbia Blauwgetekend, Buff Columbia, Meerzomig Goudpatrijs, Meerzomig Zilverpatrijs, Berken en Meerzomig Blauwpatrijs. Wij fokken alleen de kleur meerzomig Zilverpatrijs.

Eigenschappen van de Brahma.
Brahma’s leggen ondanks hun afmeting een niet meer dan een gemiddeld formaat ei.
Hoewel ze vanwege hun omvang wel wat ruimte nodig hebben kunt u ze eenvoudig achter wat laag gaas houden want vliegen doen ze niet. Hun enorme gewicht laat dat niet toe.
Kiest u voor de Brahma, dan kiest u voor een prachtig en een eeuwenoud oorspronkelijk Indisch hoenderras waar u beslist veel plezier van zult beleven.

Als nutras behoort de Brahma onder de legrassen, vleesrassen en de sierrassen.
De kam die de Brahma draagt is drierijig. En de hen legt ongeveer 150 eieren per jaar het gewicht van het ei is circa 53 gram en de kleur van het ei is geel/bruin.

error: De gegevens van deze website vallen onder ons copyright! Lees onze disclaimer voor meer informatie.